Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Zafer SAĞ, İdil Belediyesi konferans salonunda ilçe esnafı ile toplantı yaptı. Esnaf toplantısına İdil İlçe Emniyet Müdürü İzzet GÜNER, İlçe Jandarma Komutanı Serkan ENGİN, İdil Kaymakamlığı ve İdil Belediyesi kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Zafer SAĞ, yaptığı açılış konuşmasında öncelikle toplantıya yoğun ilgi göstererek salonu dolduran esnafa teşekkür etti. Başta Kaymakam ve Belediye Başkanı sıfatı ile kendisinin ve diğer tüm kurum müdürlerinin İdilli vatandaşlarımızın ve esnafın hizmetinde olduğunu ifade etti. Belediyemizin eski dönemlerden borçlarının bulunduğunu, bununla beraber bir önceki yönetimin ise son 7 aylık gibi kısa bir zamanda 6 Milyon TL borç bıraktığını ancak bunun ilçemize hizmetlerin yapılmaması için bir bahane teşkil etmeyeceğini ifade ederek yapılacak olan çalışmalarda, el birliğini sağlayarak yapılması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanımız Sayın SAĞ, yapılacak olan çalışmalar hakkında katılımcılara detaylı bilgi vererek ilçenin su ve elektrik sorununa, su kaçak kullanımlarına, alt ve üst yapı çalışmalarına, çalışma planında bulunan doğal gaz projesine, imar planına, kaçak bina yapılaşmasına, küçük sanayi sitesi yapımına, belediye hizmet binası yapımına, DSİ ile su ihtiyacının çözümüne yönelik yapılan çalışmaya, çarşı merkezinin tek yön yapılmasına, sanat sokağının genişletilmesine, şehiriçi taşımacılığı planına, hayvan barına yapım çalışmalarına, pazar yeri düzenlemesine vb. konularda detaylı bilgi vererek yapılacak olan çalışmaların tedrici olarak yapılmasına başlanıldığını söyledi. Belediye Başkanımız özellikle istidama yönelik yer tespiti çalışmalarına başlanılan küçük sanayi sitesinin yapımı için arz ve talebin gerçekleşmesi anlamında, esnaflarımızın mevcut kooperatife destek vermelerini ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile beraber organize olmalarını ve yapılaşma konusunda yeni yapılacak olan binaların estetiğine özen gösterilerek bölgeye özgü bazalt taşının kullanılmasını tavsiye etti. Sayın SAĞ, ilçe merkezinde cadde ve sokaklarda oluşan çukurların farkında olduğunu ancak Mart ayında görüşülmesi düşünülen doğal gaz boru hatlarının döşenmesi projesinin gündemde olması nedeniyle üst yapı çalışmalarının yapılacak olan doğal gaz alt yapı çalışmasından sonra yapılması gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanımız Sayın SAĞ, ilçemizin genç nüfusunun fazla olması, tarım ve hayvancılık bölgesi olması ve dış ticaret yapılmasına müsait bir bölge olması nedenleriyle istihdam imkânlarının yaratılabileceğini ifade etti ve istihdama yönelik yatırım yapmak isteyen ilçemizdeki ve ilçe dışındaki iş adamlarına seslenerek bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.  Ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini ancak gerekli izinler alındıktan sonra yapılaşmaya izin verileceğini söyleyerek gerek görüldüğü yerlerde de imar planında güncelleme yapabileceklerini ifade etti. Ayrıca özellikle gençlerimizin sosyal yaşantılarına katkı sunacak olan bir gençlik merkezi ile olimpik yüzme havuzu projesinin kabul aşamasında olduğunu belirterek ileriki aşamada yapılması düşünülen farklı projelerin de olduğunu ancak zamanı geldiğinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Başkanımızın detaylı bilgilendirmesinden sonra esnaflarımızdan Beko Bayii Yetkilisi İbrahim ÇAĞINDA, işadamı Ahmet NAS, işadamı Ömer ŞIĞVA, işadamı Ali ETİZER, işadamı Kamil İNAL ve Mimar Mehmet Ali ÇEVRİM söz alarak bazı konularda öneri ve tavsiyelerde bulundular. Belediye Başkanımız Sayın Zafer SAĞ, toplantı bitiminde katılımcılara teşekkür ettikten sonra esnaflarımızı kapıda uğurladı.